Debat om kulturpolitik
Skovlunde Medborgerhus d. 24. oktober 2006
Formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Tom Nielsen, præsenterede oplægget til den kommende kulturpolitik, hvilket var emnet  for aftenens debat..

Udgivet 07.11.2006

Jens Minnet

Skovlunde Lokalråd havde d. 24. oktober 2006 inviteret til cafémøde i Skovlunde Medborgerhus med formanden for kulturudvalget og viceborgmester Tom Nielsen som gæst.

Efter at formanden for Skovlunde Lokalråds udvalg for kulturelt miljø, Astrid Busk Sørensen, havde budt de ca. 25 fremmødte velkommen, gennemgik Tom Nielsen det hidtidige forløb siden "Open Space" konferencerne på Tapeten i begyndelsen af året og forløbet frem den ny konference igen  d. 28. oktober.

Ambitionen med kulturpolitikken er, at kulturen og kulturens aktører skal gå forrest, og at alle væsentlige beslutninger i kommunalbestyrelsen skal måles i forhold til dette.

Med kendskabet til kommunens pressede økonomi som følge af de aktuelle reformer, blev der spurgt til kulturbudgettet for de kommende år, og her blev der svaret, at kulturbudgettet naturligvis var reduceret og nu udgjorde ca. 8 % af kommunens driftsbudget.

Et væsentligt interesseområde var, at bykernen i Skovlunde også kulturelt set er kedelig, og hvad der kunne gøres ved det. Alex Nielsen fra lokalrådet sagde, at der blev arbejdet seriøst på at få Skovlunde Centret gjort mere spændende og attraktivt, så der kom mere liv i byen.

Et andet bekymringspunkt var, at en væsentlig del af kulturaktiviteterne samledes i Ballerup. Det gælder Ballerup Festival og Børnefestivalen, og det blev nævnt, at en ny kulturbutik også ville blive placeret i Ballerup.

Desuden blev der efterspurgt bedre kulturel integration i forhold til indvandrere.

Tom Nielsen afsluttede med at opfordre til at gøre sin indflydelse gældende ved at indgive høringssvar senest d. 15. december.

Se Referat